Croutons
- Neem een stokbrood en snij zelf blokjes naar wens
- 1,5 soeplepel olijfolie
- snufje paprikapoeder, zout, peper, basilicum (koffielepeltje samen)
- halve koffielepel uienpoeder
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de blokjes samen met de andere ingrediënten in een kom en roer rustig alles even door tot de blokjes goed doordrongen zijn. Verspreid de blokjes op bakpapier en zet het geheel 5 tot 7 minuten in de oven, tot ze licht bruin en krokant zijn.
Salade
- 1/4 kop magere yoghurt
- 2 soeplepels (light) mayonaise
- 2 koffielepels volkoren mosterd
- 1/2 koffielepel zout
- 1/4 koffielepel zwarte peper
- 2 kroppen romeinse salade (gewassen en genipt)
- 2 rode peren (in reepjes snijden in de lengte)
- Parmezaanse kaas schilfers
- 1/2 soeplepel gepelde hennepzaden
- 1/2 soeplepel hennepzaadolie
Doe alles behalve de kaas, de sla en de peren in een kom en roer goed door. Voeg vervolgens de salade toe en meng het met de dressing. Voeg naar smaak peer en croutons toe.
Serveertip: Bak wat kip of tofu (in blokjes) in een pan, samen met chilisaus en een beetje honing voor een uitstekende toevoeging op je gezonde salade.
0 reacties :
Een reactie posten