SuperRecepten
Hennepzaad en Hennepzaadolie
Recepten en tips voor een gezond leven.

Samenstelling

Hennepzaad wordt, al dan niet gepeld of geperst, beschouwd als superfood en gegeten omwille van de goede vetzuurbalans en het hoogwaardig eiwit.

Geschilde Hennepzaden bevatten de essentiële vetzuren Omega 6 en Omega 3 in de ideale verhouding van 1:3. Door de hoge voedingswaarde van Hennepzaden zijn deze ook zeer geschikt als toevoeging in het dieet van zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

                                                                                                                                           


Hennep bestaat voor 35% uit eiwitten. Eiwitten worden gezien als de bouwstenen van spieren. Doordat de kwaliteit van (dierlijke) voedingen met een hoog eiwitgehalte aan het afnemen is (door hormonen, kunstmest, pesticide) kan hennep als perfect alternatief fungeren voor sporters die een eiwitrijk dieet volgen.

De eiwitten in Hennep bestaan voor 65% uit Edestin. Edestin is afgeleid van het Griekse woord "edestos` wat `eetbaar` betekent. Edestine versterkt de vorming van het lichaamseigen gammaglobuline; een belangrijke bouwsteen voor het imuunsysteem, die anders alleen maar als synthetische medicatie beschikbaar is.Hennepzaad en hennepzaadolie bevatten Omega 3 (ALA) en Omega 6 (LA en GLA) vetzuren in de perfecte verhouding (3:1) voor opname door het lichaam. Veel van de vitaminesupplementen die verkocht worden hebben weinig zin omdat het lichaam deze supplementen niet goed opneemt.


                                                                                                                                           

Hennepzaad is rijk aan de volgende mineralen en vitamines:


  • Fosfor

  • Calcium
  • 
Kalium

  • Silica

  • Magnesium

  • Zink
  • 
Vitamine E, C, B1, B2, B3, B6Voeg 2 - 4 eetlepels toe aan je dagelijks dieet voor een echte gezondheidsboost.  Sprenkel het over een salade, in de smoothie, als onderdeel in zelfgemaakte chocola enz! Check zeker onze recepten voor meer tips.

0 reacties :

Een reactie posten