SuperRecepten
Hennepzaad en Hennepzaadolie
Recepten en tips voor een gezond leven.
Home » , , , » Salade met pittige kip, hennepzaad en hennepzaadolie

Salade met pittige kip, hennepzaad en hennepzaadolie

Written By Emiel Jans on zaterdag 30 juli 2016 | 08:00



























Aantal personen: 1
Bereidingsduur: 20 min
  • 50 gram krieltjes met schil
  • 1 kipfilet à 100 – 150 gram
  • 1 el Cajunkruiden
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 handvol rucola
  • 1 handvol botersla
  • 1 el hennepzaadolie
  • 1 el honing-mosterddressing
  • Parmezaanse kaas
  • Hennepzaad
  • Peper
  • Zout
Snijd de krieltjes in hapklare stukken en was ze grondig onder de koude kraan. Kook de aardappeltjes vervolgens in 15 – 20 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen. Sla de kipfilet een beetje plat en kruid aan weerszijden met Cajunkruiden. Grill de kip in een paar minuten gaar. Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een klein beetje olie of boter gaar. Was de rucola en de botersla grondig onder de koude kraan en verdeel deze op een bord. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze samen met de gebakken champignons over de sla. Sprenkel de honing-mosterddressing over de sla en verdeel vervolgens de krieltjes over de salade. Strooi peper en zout over de krieltjes en snijd de gegrilde kipfilet in plakken. Verdeel de kipfilet over de salade en maak de salade af met Parmezaanse kaas en hennepzaad.
SHARE

About Emiel Jans

0 reacties :

Een reactie plaatsen